طرز تهیه پیتزا مخصوص رستورانی | مواد پیتزا مخصوص خانگی
پیتزا، آن غذای محبوب و پرطرفدار که اصالتاً ایتالیایی است، در سر سفرههای ایرانی نیز جایگاه ویژهای پیدا کرده است. این غذای خوشمزه با تنوع بینظیر مواد اولیه و روشهای پخت مختلف، هر ذائقهای را به خود جذب میکند.
در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!
در این مطلب، میخواهیم شما را با طرز تهیه پیتزا مخصوص آشنا کنیم تا بتوانید در منزل خود، یک پیتزای بینظیر و حرفهای را با طعم و عطری فوقالعاده بپزید و از آن لذت ببرید.
در مجله آشپزون میتوانید طرز تهیه پیتزا سبزیجات، طرز تهیه سالاد سیب زمینی، طرز تهیه پاستا آلفردو و طرز تهیه پیتزا ذرت و گوشت را نیز به روش مرحله به مرحله و آسان بیاموزید!
مواد لازم برای تهیه پیتزا مخصوص
ماده اولیه | مقدار |
---|---|
آرد | 3 و 1/3 پیمانه |
خمیر مایه فوری | 2 و 1/4 قاشق چایخوری |
آب ولرم | 3/4 پیمانه |
شکر | 2 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1/4 قاشق چایخوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
مواد سس پیتزا: | |
گوجهفرنگی | 4 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
فلفل دلمه ای | 1/2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آویشن | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مواد روی پیتزا: | |
گوشت چرخکرده | 200 گرم |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
قارچ | 200 گرم |
ژامبون مرغ دودی | 200 گرم |
پنیر پیتزا | به مقدار لازم |
طرز تهیه پیتزا مخصوص رستورانی
مرحله اول: تهیه خمیر پیتزا
در این مرحله، به سراغ تهیه خمیر پیتزا میرویم که پایه و اساس این غذای خوشمزه را تشکیل میدهد.
ابتدا 3 و 1/3 پیمانه آرد را در یک کاسه بزرگ با 2 و 1/4 قاشق چایخوری خمیر مایه فوری، 2 قاشق چایخوری شکر و 1 قاشق چایخوری نمک مخلوط میکنیم.
سپس 3/4 پیمانه آب ولرم و 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را به مخلوط آرد اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا زمانی که خمیر شروع به شکلگیری کند.
مرحله دوم تهیه پیتزا مخصوص
در این مرحله، نوبت به ورز دادن خمیر میرسد. خمیر را به مدت 10 دقیقه روی سطح آردپاشی شده ورز میدهیم تا صاف و یکدست شود.
خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار میدهیم، روی آن را با سلفون یا پارچه تمیز میپوشانیم و به مدت 1 ساعت در دمای گرم (حدود 25 درجه سانتیگراد) استراحت میدهیم تا حجم آن دو برابر شود.
در این مرحله، خمیر پیتزا آماده شده و می توانید مراحل بعدی را برای پخت پیتزا مخصوص دنبال کنید.
مرحله سوم تهیه پیتزا مخصوص
در این مرحله، به سراغ تهیه سس پیتزا میرویم که طعمی دلچسب به این غذای محبوب میبخشد.
ابتدا 4 عدد گوجهفرنگی را به صورت نگینی خرد میکنیم و در یک قابلمه میریزیم. 1 عدد پیاز را نیز نگینی خرد کرده و به همراه 2 حبه سیر رنده شده به گوجهفرنگیها اضافه میکنیم. 1/2 عدد فلفل دلمه ای را نیز به صورت نگینی خرد کرده و به مواد داخل قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله چهارم تهیه پیتزا مخصوص
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، 1 قاشق چایخوری آویشن، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه میکنیم و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم میپزیم تا سس غلیظ شود.
در این مرحله، سس پیتزا آماده شده و می توانید از آن برای طعم دادن به پیتزا خود استفاده کنید.
مرحله پنجم تهیه پیتزا مخصوص
در این مرحله، به سراغ آماده کردن مواد روی پیتزا میرویم که تنوع و طعم بینظیری به این غذای محبوب میبخشد.
200 گرم گوشت چرخکرده را در یک تابه با مقداری روغن تفت میدهیم تا قهوهای رنگ شود. 1 عدد فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کرده و به گوشت چرخکرده اضافه میکنیم و به مدت 5 دقیقه دیگر تفت میدهیم. 200 گرم قارچ را ورقهای برش داده و به همراه نمک و فلفل به گوشت و فلفل دلمهای اضافه میکنیم و به مدت 3 دقیقه دیگر تفت میدهیم.
200 گرم ژامبون مرغ دودی را به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله ششم تهیه پیتزا مخصوص
در این مرحله، به سراغ پخت پیتزا در فر میرویم و طلسم جادویی طعم و عطر را به سرانجام میرسانیم.
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم میکنیم. خمیر پیتزا را که در مرحله اول آماده کردهایم، به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم. هر قسمت از خمیر را روی سطح آردپاشی شده به صورت جداگانه به شکل دایرهای با قطر دلخواه پهن میکنیم.
سس پیتزا را که در مراحل قبل پختیم، روی سطح خمیر پهن شده میمالیم. مواد دلخواه خود را که در مرحله سوم آماده کردهایم، روی سس پیتزا میریزیم. میتوانید از ترکیبهای مختلف مواد مانند گوشت چرخکرده، فلفل دلمه ای، قارچ، ژامبون مرغ دودی و پنیر پیتزا استفاده کنید.
مرحله هفتم تهیه پیتزا مخصوص
سینی فر را با کاغذ روغنی میپوشانیم و خمیر پیتزا را روی آن قرار میدهیم. پیتزا را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر میپزیم تا زمانی که خمیر پخته و طلایی رنگ شود و پنیر آب شده و حباب بزند.
پیتزا را از فر خارج میکنیم و به مدت 5 دقیقه میگذاریم خنک شود. سپس پیتزا را به برشهای دلخواه برش میدهیم و با سس دلخواه سرو میکنیم.
نکات تهیه پیتزا مخصوص رستورانی
- میتوانید از سینی مخصوص پیتزا برای پخت پیتزا استفاده کنید.
- اگر دوست دارید لبههای پیتزا برشتهتر شوند، میتوانید در 5 دقیقه آخر پخت، گریل فر را روشن کنید.
- میتوانید از انواع مختلف پنیر پیتزا مانند پنیر موزارلا، پنیر چدار و پنیر گودا استفاده کنید.
- برای اینکه پیتزا طعم بهتری داشته باشد، میتوانید قبل از پخت، مقداری پودر آویشن یا پودر اورگانو روی آن بپاشید.
با پخت پیتزا در فر و رعایت نکات ذکر شده، میتوانید یک پیتزای خوشمزه و ترد با طعمی بینظیر را در منزل خود بپزید و از آن لذت ببرید.