آشپزی ایرانی

طرز تهیه ته چین مرغ زعفرانی برای ۴ نفر؛ خوشمزه و مجلسی

Rate this post

ته چین مرغ یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با طعمی خوشمزه و ظاهری زیبا، در هر مهمانی و مراسمی دل همه را می‌برد. این غذای خوشمزه با ترکیب مرغ، برنج، ماست و زعفران تهیه می‌شود و طعم بی‌نظیرش شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این آموزش جامع و مفصل، تمام نکات و مراحل تهیه ته چین مرغ را به صورت گام به گام و با جزئیات برای شما شرح خواهیم داد تا بتوانید این غذای فوق‌العاده را در خانه خود تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

 

مواد اولیه برای تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر

مواد اولیه مقدار
برنج 3 پیمانه
مرغ 500 گرم
ماست چکیده 1 پیمانه
زرده تخم‌مرغ 2 عدد
زعفران دم‌کرده 1/2 پیمانه
روغن مایع 1/2 پیمانه
نمک و فلفل به مقدار لازم
پیاز 1 عدد
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
حتما بخوانید:  طرز تهیه حلیم بادمجان مجلسی و ساده؛ حلیم بادمجان با گوشت

طرز تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر

مرحله اول تهیه ته چین مرغ زعفرانی

ابتدا مرغ را با مقداری آب، یک عدد پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه داخل قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا پخته شود. پس از پختن، مرغ را ریش‌ریش کرده و کنار بگذارید. آب مرغ را صاف کرده و نگه دارید.

مرحله دوم تهیه ته چین مرغ برای 4 نفر

برنج را چند بار بشویید تا آب آن شفاف شود، سپس در مقداری آب و نمک به مدت حداقل یک ساعت بخیسانید. پس از خیساندن، برنج را در آب جوش بریزید و بگذارید تا دانه‌های آن نیم‌پز شوند. برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم تهیه ته چین مرغ زعفرانی

ماست چکیده را در یک کاسه بزرگ بریزید و زرده‌های تخم‌مرغ را به آن اضافه کنید. سپس زعفران دم‌کرده، روغن مایع و مقداری نمک و فلفل را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط یکدستی به دست آید.

مرحله چهارم تهیه ته چین مرغ مجلسی

برنج نیم‌پز شده را به مخلوط ماست و زرده تخم‌مرغ اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا تمام دانه‌های برنج به مخلوط آغشته شوند. این کار باعث می‌شود ته چین شما خوش‌رنگ و خوش‌طعم شود.

مرحله پنجم تهیه ته چین مرغ زعفرانی

یک ظرف مناسب برای پخت ته چین انتخاب کنید (ترجیحا یک ظرف نچسب). کف و دیواره‌های ظرف را با مقداری روغن مایع چرب کنید. سپس نیمی از مخلوط برنج را در کف ظرف ریخته و با پشت قاشق آن را صاف کنید.

مرحله ششم تهیه ته چین مرغ

مرغ‌های ریش‌ریش شده را روی لایه اول برنج بریزید و به صورت یکنواخت پخش کنید. سپس بقیه مخلوط برنج را روی مرغ‌ها بریزید و با پشت قاشق دوباره سطح آن را صاف کنید. این کار باعث می‌شود ته چین شما لایه‌لایه و زیبا باشد.

حتما بخوانید:  طرز تهیه سوپ قارچ ساده با طعمی بی نظیر و خوشمزه

مرحله هفتم تهیه ته چین مرغ مجلسی

فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. ظرف ته چین را در فر قرار دهید و بگذارید به مدت 1.5 تا 2 ساعت بپزد. اگر از فر استفاده نمی‌کنید، می‌توانید ظرف ته چین را روی حرارت ملایم گاز بگذارید و درب آن را ببندید تا به مدت 1.5 تا 2 ساعت بپزد.

مرحله هشتم تهیه ته چین مرغ زعفرانی

پس از پختن، ظرف ته چین را از فر خارج کرده و بگذارید کمی خنک شود. سپس آن را در یک دیس بزرگ برگردانید تا ته‌دیگ طلایی و خوش‌رنگ آن بالا بیاید. ته چین مرغ خوشمزه و لذیذ شما آماده سرو است. می‌توانید آن را با سبزیجات تازه و سالاد شیرازی تزئین کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

جمع بندی

برای خوش‌طعم‌تر شدن ته چین، می‌توانید مقداری زرشک تفت‌داده شده با کره را نیز به لایه‌های آن اضافه کنید. همچنین استفاده از زعفران بیشتر به ته چین رنگ و طعم بهتری می‌دهد. در تهیه ته چین مرغ، دقت کنید که مقدار زعفران و ماست متناسب باشد تا برنج شما خشک نشود. امیدواریم با این دستور پخت مفصل و جامع، بتوانید یک ته چین مرغ خوشمزه و لذیذ تهیه کنید و لحظات خوشی را در کنار خانواده و دوستانتان سپری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا