نوشیدنی

جوشاندن شیر پاستوریزه؛ ضروری یا غیرضروری؟

Rate this post

شیر یکی از مواد غذایی پرمصرف و مغذی در سبد غذایی ما ایرانیان است. اما سوالی که همیشه ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول می‌کند این است که آیا باید شیر پاستوریزه را قبل از مصرف جوشاند یا خیر؟ در این مقاله به بررسی این موضوع و ارائه اطلاعاتی در مورد طرز صحیح نگهداری شیر می‌پردازیم.

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

دلایل جوشاندن شیر پاستوریزه:

  • عدم اطمینان از کیفیت شیر: در برخی موارد ممکن است شیر پاستوریزه به طور کامل فرآیند پاستوریزاسیون را طی نکرده باشد و یا در حمل و نقل و نگهداری آن، آلودگی‌هایی به آن وارد شده باشد. جوشاندن شیر در اینگونه موارد می‌تواند به عنوان یک اقدام احتیاطی برای از بین بردن میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا عمل کند.
  • مصرف شیر برای کودکان و افراد مسن: سیستم ایمنی بدن کودکان و افراد مسن ضعیف‌تر است و آنها بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف شیر آلوده هستند. به همین دلیل، جوشاندن شیر برای این گروه از افراد توصیه می‌شود.
  • جذب بیشتر کلسیم: برخی افراد بر این باورند که جوشاندن شیر، باعث جذب بیشتر کلسیم موجود در آن می‌شود.

دلایل عدم جوشاندن شیر پاستوریزه:

  • کاهش ارزش غذایی: جوشاندن شیر پاستوریزه می‌تواند باعث از بین رفتن برخی از ویتامین‌ها و آنزیم‌های مفید موجود در آن شود.
  • تغییر طعم و مزه: جوشاندن شیر می‌تواند طعم و مزه آن را تغییر دهد و آن را به شیر محلی شبیه کند.
  • عدم نیاز به جوشاندن در فرآیند پاستوریزاسیون: شیر پاستوریزه در کارخانه با استفاده از حرارت بالا و به طور کامل پاستوریزه می‌شود و نیازی به جوشاندن مجدد در منزل ندارد.
حتما بخوانید:  بهترین دمنوش برای صفراوی ها

طرز صحیح نگهداری شیر:

  • نگهداری در یخچال: پس از خرید شیر پاستوریزه، آن را در یخچال و در دمای 4 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
  • محکم بستن درب: درب بطری یا پاکت شیر را به طور کامل ببندید تا از ورود هوا و میکروب‌ها به داخل آن جلوگیری شود.
  • جلوگیری از تابش نور خورشید: شیر را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
  • مصرف در اسرع وقت: پس از باز کردن درب بطری یا پاکت شیر، آن را در اسرع وقت مصرف کنید.

نکات مهم:

  • اگر شیر پاستوریزه را می‌جوشانید، فقط به اندازه‌ای که برای مصرف یک وعده نیاز دارید بجوشانید.
  • از جوشاندن طولانی مدت شیر خودداری کنید.
  • پس از جوشیدن، شیر را بلافاصله در ظرفی تمیز و در بسته نگهداری کنید.
  • اگر شیر جوشیده بوی نامطبوعی دارد، از مصرف آن خودداری کنید.

نتیجه‌گیری

در نهایت، تصمیم‌گیری در مورد جوشاندن یا عدم جوشاندن شیر پاستوریزه به عهده شما است. اگر از کیفیت شیر مطمئن هستید و به دنبال حفظ ارزش غذایی آن هستید، می‌توانید آن را بدون جوشاندن مصرف کنید. اما اگر در مورد کیفیت شیر تردید دارید و یا جزو گروه‌های در معرض خطر هستید، بهتر است شیر را قبل از مصرف بجوشانید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا