آشپزی ایرانی

آموزش پخت دلمه برگ مو+همراه با توضیحات کامل

Rate this post

دلمه برگ مو

در این مطلب از مجله آشپزی آشپزون شما را با طرز تهیه دلمه برگ مو آشنا خواهیم کرد.

 

در مجله آموزش آشپزی آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

دلمه برگ مو از غذا‌های پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که معمولا در فصل بهار پخته می‌شود؛ زیرا بهترین برگ‌های مو را می‌توان در این فصل پیدا کرد. هرچند خیلی از افراد آن را فریز می‌کنند تا در سایر فصول سال هم بتوانند این غذای بی‌نهایت لذیذ را در سر سفره‌های خود داشته باشند.

دلمه برگ مو یکی از مدل‌های مختلف دلمه است که برای تهیه آن از مواد مختلفی، چون برگ مو (انگور)، برنج، لپه، گوشت چرخ‌کرده (اختیاری)، سبزیجات معطر و ادویه استفاده می‌شود. طرز تهیه دلمه برگ مو قدری وقت‌گیر است؛ چراکه علاوه بر آماده‌کردن مواد اولیه، پیچیدن برگ مو نیز کمی زمان‌بر است؛ گرچه این غذا به‌ قدری خوش‌ عطر و بو و دلچسب است که هر کسی را برای تهیه آن وسوسه می‌کند.

دلمه برگ مو

مواد لازم

برگ مو به مقدار لازم
گوشت چرخ‌کرده ۳۰۰ گرم
برنج یک پیمانه
سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون) ۳۰۰ گرم
پیاز دو عدد
لپه یک پیمانه
نمک به مقدار لازم

مواد لازم برای چاشنی دلمه

آب یک پیمانه
سرکه نصف پیمانه
شکر یک قاشق غذاخوری
نمک به مقدار کم

دلمه برگ مو

طرز تهیه

برای تهیه دلمه برگ مو ابتدا لپه را از دو ساعت قبل به همراه مقداری آب در یک کاسه بریزید و اجازه دهید به خوبی خیس بخورد. این کار باعث می شود علاوه بر اینکه نفخ لپه برطرف شود ، لپه زودتر بپزد. لپه را پس از خیساندن با مقداری آب و نمک در یک قابلمه کوچک بریزد تا بپزد.

حتما بخوانید:  طرز تهیه شیرین پلو؛ غذای ویژه میهمانی

در مرحله بعد برنج را خیس کنید و به صورت جداگانه به همراه مقداری آب و نمک داخل یک قابلمه بریزید و اجازه دهید بپزد. برنج را باید زمانی آبکشی کنید که دانه های برنج نرم شده باشند ولی مغز برنج هنوز سفت باشد. پس از آبکشی برنج را کنار بگذارید.

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود سپس مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.

تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا به خوبی با ادویه ها مخلوط شود. در ادامه گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به خوبی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و سرخ شود. پس از اینکه گوشت سرخ شد تابه را از روی حرارت بردارید.

سبزی دلمه را پس از شستشو به صورت ساطوری خرد کنید و پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز خنک شد به آن اضافه کنید. لپه را هم پس از اینکه پخت به همراه برنج به دیگر مواد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.

در مرحله بعدی یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخل آن بریزید. پس از اینکه آب به جوش آمد برگ های مو را به مدت سه دقیقه داخل آب جوش قرار دهید تا نرم شوند سپس خارج کنید و با آب ولرم آبکشی کنید.

برای پیچاندن دلمه مقداری از مایه دلمه وسط برگ مو قرار دهید و لبه های برگ مو را مانند بقچه برگردانید تا دلمه به طور کامل بسته شود. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و با مقداری روغن آنرا چرب کنید سپس دلمه ها را با دقت داخل قابلمه بچینید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه یخنی گوشت

دلمه ها را باید به صورتی داخل قابلمه بچینید که باز نشوند. پس از اینکه تمام دلمه ها را پیچیدید دو لیوان آب به همراه مقداری روغن مایع داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب موجود در قابلمه سریع به جوش بیاید سپس یک بشقاب روی آن‌ها برگردانید.

اجازه دهید تا غذا در مدت ۱٫۵ تا دو ساعت بپزد. در این مرحله سرکه و شکر را مخلوط کنید و برای چند دقیقه روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود. سپس آن را به دلمه‌ها اضافه کنید. اگر چاشنی دلمه برگ مو را زود بزنید، برگ‌ها سفت می‌شوند. بگذارید این چاشنی در مدت‌زمان نیم‌ساعت به خورد دلمه‌ها برود و خوشمزه شود.

 


منبع : topcooking.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا