آشپزی ایرانی

طرز تهیه دلمه برگ مو | دلمه ساده خانگی با برگ انگور

Rate this post

دلمه‌ برگ مو، غذایی اصیل و پرطرفدار ایرانی است که با فرا رسیدن فصل بهار، عطر و بوی دل‌انگیز آن در خانه‌ها می‌پیچد. این غذای خوشمزه، نه تنها ظاهری زیبا و مجلسی دارد، بلکه سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است و می‌تواند یک وعده غذایی کامل و مغذی برای خانواده باشد.

در مجله آشپزون این مطلب فوق العاده را از دست ندهید!

در این مطلب آموزشی، به طور کامل با طرز تهیه دلمه برگ مو آشنا می‌شوید. از انتخاب مواد اولیه مرغوب تا پیچیدن ظریف برگ‌ها و پخت اصولی، تمام نکات لازم برای تهیه یک دلمه برگ موی بی‌نظیر را به شما آموزش خواهیم داد.

در مجله آشپزون طرز تهیه غذاهای خوشمزه و بی نظیر ایرانی و بین المللی را به صورت مداوم با شما به اشتراک می‌گذاریم. برای مثال طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی، طرز تهیه شامی بابلی با گوشت چرخ کرده، انواع غذا با بادمجان، طرز تهیه شامی شیرازی و فوت و فن کتلت شیرازی و انواع غذای نونی سریع ایرانی را به روش مرحله به مرحله و آسان با شما به اشتراک گذاشته‌ایم.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو

ماده اولیه مقدار
برگ مو تازه 500 گرم
گوشت چرخ‌کرده 500 گرم
برنج 2 پیمانه
لپه 1/2 پیمانه
پیاز 2 عدد
سبزی دلمه (جعفری، شوید، تره) 300 گرم
رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
حتما بخوانید:  لیست انواع غذای نونی سریع و خوشمزه ایرانی برای ناهار و شام

طرز تهیه دلمه ساده خانگی با برگ انگور

مرحله اول تهیه دلمه برگ مو خانگی

برگ‌های موی تازه را به دقت بشویید و ساقه‌هایشان را جدا کنید. اگر برگ‌ها کمی سفت هستند، می‌توانید آن‌ها را به مدت 5 تا 10 دقیقه در آب جوش بپزید تا نرم شوند. پس از آبکش کردن، برگ‌ها را در یک ظرف بریزید و کنار بگذارید.

 

مرحله دوم تهیه دلمه برگ مو خانگی

پیازها را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سپس گوشت چرخ‌کرده را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

مرحله سوم تهیه دلمه برگ مو خانگی

در این مرحله رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.بعد از چند دقیقه تفت دادن، حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا گوشت کمی بپزد.

 

مرحله چهارم تهیه دلمه برگ مو خانگی

برنج و لپه را از قبل خیس کنید و سپس در آب جوش به صورت جداگانه بپزید تا نیم‌پز شوند. پس از آبکش کردن، برنج و لپه را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.

مرحله پنجم تهیه دلمه برگ مو خانگی

سبزی دلمه را نیز به مواد اضافه کنید و به خوبی مخلوط نمایید. در صورت تمایل می‌توانید از مقداری کشمش، زرشک و گردو نیز در مواد میانی استفاده کنید.

 

مرحله ششم تهیه دلمه برگ مو خانگی

به ازای هر برگ مو، یک قاشق غذاخوری از مواد میانی را داخل آن بریزید. سپس، برگ مو را به صورت لوله‌ای یا بقچه‌ای بپیچید. برای محکم شدن دلمه‌ها، می‌توانید از خلال دندان استفاده کنید.

حتما بخوانید:  طرز تهیه مرغ ترش شمالی با فوت و فن‌های حرفه‌ای

 

مرحله هفتم تهیه دلمه برگ مو خانگی

کف یک قابلمه را با برگ مو کاملا بپوشانید. سپس دلمه‌ها را به صورت مرتب داخل قابلمه بچینید.

مرحله هشتم تهیه دلمه برگ مو خانگی

در این مرحله 2 لیوان از آب را به همراه روغن روی دلمه ها می‌ریزیم و قابلمه را روی شعله زیاد می‌گذاریم تا بخار در آن بپیچد. سپس شعله را بسیار کم می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که 1ساعت آرام پز شوند. پس از آن یکی از دلمه ها را تست می‌کنیم تا اگر کاملا پخته بود و جا افتاده بود آن را سرو کنیم.

در غیر این صورت می‌توانیم 20 دقیقه دیگر برای پخت کامل دلمه برگ صبر کنیم.

 

مرحله نهم تهیه دلمه برگ مو خانگی

پس از پخت، دلمه‌ها را به آرامی از قابلمه خارج کنید و در ظرف مورد نظر بریزید.می‌توانید دلمه را با ماست چکیده، سس گوجه یا سالاد سرو کنید.

نکات تهیه دلمه برگ مو

  • برای طعم بهتر دلمه، می‌توانید از مقداری زعفران دم‌کرده در مواد میانی استفاده کنید.
  • اگر وقت کافی ندارید، می‌توانید از برگ موهای کنسروی نیز استفاده کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید به جای گوشت چرخ‌کرده، از مرغ نیز استفاده کنید.
  • برای خوش‌رنگ‌تر شدن دلمه، می‌توانید در 15 دقیقه آخر پخت، به آن مقداری زعفران دم‌کرده یا رب انار اضافه کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا